Skip to main content
padlock icon - secure page this page is secure

Design and evaluation of noise-isolation measures for the natural-ventilation openings in a ‘green’ building

Buy Article:

$17.00 + tax (Refund Policy)

This project involved an early-generation ‘green’ office building, designed with a natural-ventilation system to reduce energy consumption. Such a system requires low air-flow resistance, achieved by large openings in the building structure. Unfortunately, this can cause problems due to a significant reduction of the noise isolation between workspaces. This problem has been experienced in the Liu Institute. According to the results of an occupant-satisfaction survey, the quality of the acoustical environment in this building is very low, with poor speech privacy—between the shared offices at the ends of the corridors and their surroundings (in particular, offices on the other floors) and in offices along corridors—being the main sources of dissatisfaction. This project further investigated the acoustical problems by way of relevant physical-acoustical measurements and acceptability criteria. These confirmed the inadequate noise isolation and speech privacy at the Liu north end due to the natural-ventilation shafts, and between third-floor offices and adjacent corridors, due to partition openings. Subject to applicable ventilation constraints, measures were designed to increase the noise isolation. In the ventilation shafts, these comprised a sound-absorptive lining and/or suspended sound-absorptive baffles. In the partition opening, it comprised a lined, Z-shaped transfer box. A ray-tracing model was used to predict the performance and refine the designs. Measurements were made after the noise-isolation measures were installed in the two north ventilation shafts and in a third-floor office, to evaluate their performance. The noise isolation between floors increased substantially; speech privacy was in the confidential range. The isolation through the partition opening between the office and corridor increased somewhat; however, speech privacy was lower than acceptable. There is evidence that lining the ventilation shafts alone is insufficient, that lining and baffles provide more noise isolation than required, and that baffles alone would be most cost-effective. The performance of the transfer box was lower than required. The results of air-flow and air-quality tests before and after treatment showed that the changes after treatment were insignificant, suggesting that treatment had little effect on ventilation and air quality, probably because they were inadequate in the untreated building. The results of the study suggest that the acoustical environment in a naturally-ventilated ‘green’ building can be made acceptable without compromising ventilation quality using the types of devices designed in this work. However, further work is required to optimize their designs.
No Reference information available - sign in for access.
No Citation information available - sign in for access.
No Supplementary Data.
No Article Media
No Metrics

Keywords: 51.1; 51.3

Document Type: Research Article

Publication date: September 1, 2009

More about this publication?
  • Access Key
  • Free content
  • Partial Free content
  • New content
  • Open access content
  • Partial Open access content
  • Subscribed content
  • Partial Subscribed content
  • Free trial content
Cookie Policy
X
Cookie Policy
Ingenta Connect website makes use of cookies so as to keep track of data that you have filled in. I am Happy with this Find out more