Skip to main content

Predation of flightless pink-footed geese (Anser brachyrhynchus) by Atlantic walruses (Odobenus rosmarus rosmarus) in southern Edgeøya, Svalbard

Buy Article:

$43.00 plus tax (Refund Policy)

Abstract

Observations of walrus (Odobenus rosmarus rosmarus) predation of flightless pink-footed geese (Anser brachyrhynchus) at an important moult site in southern Edgeøya, Svalbard, constitute the first documented evidence of flightless Anatidae being taken by this species.
No References
No Citations
No Supplementary Data
No Data/Media
No Metrics

Keywords: Anserinae; mortality; moult migration

Document Type: Research Article

Affiliations: 1: Ramtenvej 54, DK-8581 Nimtofte, Denmark 2: Rustefjelbma, NO-9845 Tana, Norway 3: Svalbard Huskies, PO Box 543, NO-9171 Longyearbyen, Svalbard, Norway

Publication date: 2010-12-01

  • Access Key
  • Free content
  • Partial Free content
  • New content
  • Open access content
  • Partial Open access content
  • Subscribed content
  • Partial Subscribed content
  • Free trial content
Cookie Policy
X
Cookie Policy
Ingenta Connect website makes use of cookies so as to keep track of data that you have filled in. I am Happy with this Find out more